EERSTE SKYFALL SYSTEEM IN DE DRANKENINDUSTRIE

[[ADVERTORIAL]]   De Zwitserse Ferag AG en WRH Global Belgium blijven de zelfontwikkelde Skyfall technologie verder uitbouwen.

Een variant van het innovatieve vloervrije transportsysteem is met speciale klemmen uitgerust om vouwdozen automatisch aan te voeren naar de dozenopzetter. Daarbij overbrugt het systeem de afstand tussen de stapels vouwdozen en de dozenopzetter en fungeert het als een flexibele buffer tussen beiden stations in het verpakkingsproces. Bovendien werkt de Ferag installatie uiterst energie-efficiënt aangezien de Skyfall-shuttles de afstand tussen 2 processen uitsluitend aflegt met behulp van de zwaartekracht.

De onderneming uit Zürich heeft reeds een eerste pilootproject gerealiseerd bij een internationale bierbrouwerij. Hier zijn 250 shuttles in gebruik en de toevoer van de vouwdozen gebeurt volledig synchroon met de invoer van de dozenopzetter. Er zijn inmiddels diverse lopende aanvragen voor andere industriële toepassingen met geïntegreerde verpakkingsmachines.

Het Skyfall systeem is bijzonder geschikt voor een omgeving met hoge automatiseringsgraad. Ook voor het pilootproject in de internationale brouwerij ligt de nadruk zowel op meer productiezekerheid als op een omvangrijke capaciteitstoename door automatisatie. Bovendien is het Zwitserse systeem uiterst energiebesparend. Een gedeelte van de conveyor is immers zo opgebouwd dat er met behulp van de zwaartekracht kan worden getransporteerd. Dit verhoogt de duurzaamheid en bevordert een milieuvriendelijk productie- en verpakkingsproces. Dit verklaart ook gedeeltelijk de diverse recente aanvragen voor gelijkwaardige toepassingen.

Optimale koppeling van 2 processen: Skyfall technologie wordt naadloos ingezet als volautomatische verbinding tussen dozenontstapelaar en dozenopzetter.

Lees meer …