MILIEUVRIENDELIJKE VERPAKKINGS-OPLOSSINGEN

Het Injection Moulding bedrijfssegment van DS Smith Plastics heeft onlangs een nieuwe lijn van verpakkingsopties op de markt gebracht onder de naam Loop Ready Packaging (LRP).

LRPs zijn herbruikbare, in te leveren en recyclebare verpakkingsopties. Consumenten betalen een kleine borg op de LPR bij hun aankoop. Zodra men klaar is met de items, kunnen de verpakkingen en potten teruggebracht worden naar de winkel en wordt de borg terugbetaald. Dit proces is volgens de verpakkingsfabrikant al in veel plaatsen geautomatiseerd met een machine die de verpakking en inhoud scant en voorziet in een coupon met een winkel-krediet voor toekomstige aankopen.

Drankkratten

Het is een beproefde methode die voor de huidige drankkratten wordt gebruikt. Deze kratten kunnen vaak meer dan 30 jaar meegaan en worden duizenden keren vervoerd, van merk naar winkel en van winkel naar huis. En besparen daarmee tonnen aan CO2. Aan de het einde van hun levensduur worden de kratten vermalen en omgezet naar nieuwe kratten voor een andere lange levenscyclus.

www.dssmith.com/injection-moulded-products