DUURZAME SAMENWERKING TUSSEN TWEE BEDRIJVEN

Van der Windt Verpakking gaat met betrekking tot haar afvalzakken hergebruikt kunststof van Morssinkhof – Rymoplast in Lichtenvoorde gebruiken.

Morssinkhof – Rymoplast recyclet hiervoor Europees kunststof afval (hoofdzakelijk afkomstig uit Nederland en België), het zogenoemde Post Consumer Waste. Van der Windt Verpakking brengt de afvalzakken op de markt onder de merknaam Powersterko recycled materials. Ze worden geproduceerd middels co-extrusie, een techniek die de afvalzakken meerlaags maakt. De drielaagse folie zorgt ervoor dat de zakken sterk zijn, waardoor zij in toenemende mate een alternatief vormen voor afvalzakken van nieuwe materialen.

EuCertPlast-gecertificeerd

De gebruikte plastic afvalstromen zijn EuCertPlast-gecertificeerd volgens de Europese standaard EN-15343:2007. Deze richtlijn is bedoeld om het milieuvriendelijk recyclen van plastics te bevorderen door het te standaardiseren. Ook is vastgelegd dat al het verzamelde afval traceerbaar moet zijn. De herkomst van het plastic is dus altijd duidelijk, ook wat er daarna mee gebeurt.

www.vanderwindt.com

www.morssinkhofplastics.nl