Mondi ontvangt Goud bij DOW Packaging Innovation Awards

Mondi, producent van verpakkings- en papieroplossingen, en het Franse Les Crudettes, de groentedivisie van de LSDH Group, zijn dit jaar door DOW uitgeroepen tot gouden winnaar bij de Packaging Innovation Awards. De prijs werd erkend voor het gebruik van recyclebaar FunctionalBarrier-papier van Mondi om kant-en-klare salades te beschermen.

Mondi wint Goud bij de DOW Packaging Innovation Awards met het recyclebare FunctionalBarrier-papier voor kant-en-klare salades van Les Crudettes.

FunctionalBarrier Paper van Mondi vervangt plastic folies en laminaten die traditioneel worden gebruikt voor FMCG en consumentenproducten door een recyclebare en hernieuwbare oplossing. Het bestaat voor 95% uit papier met een functionele barrièrelaag en houdt Les Crudettes salades net zo vers als het vorige alternatief. Mechanische eigenschappen omvatten lekbestendigheid, flexibiliteit, bedrukbaarheid en barrièrebescherming. De toegepaste coatingtechnologie creëert individuele barrières tegen vet en waterdamp en zorgt tegelijkertijd voor versheid gedurende maximaal 10 dagen. Dit is dezelfde hoeveelheid tijd als bij de vorige plastic verpakking, claimt het bedrijf.

Mondi: ‘Besparing van 137 ton plastic per jaar’

Mondi gebruikte zijn EcoSolutions-aanpak om nauw samen te werken met Les Crudettes om het bedrijf te helpen zijn duurzaamheidsdoelstellingen te halen, namelijk het verminderen van de hoeveelheid plastic in de verpakkingen voor zijn salades. De verpakking wordt beoordeeld als recyclebaar in de papierstroom in Frankrijk en bespaart 137 ton plastic per jaar. De oplossing ondersteunt eveneens Mondi’s MAP2030 duurzaamheidsdoelstelling om tegen 2025 100% van haar producten herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.

Falk Paulsen, sales & business development director functional paper and films bij Mondi, zegt: ‘Les Crudettes gaf ons de uitdaging om een volledig recyclebare, op papier gebaseerde verpakkingsoplossing te ontwikkelen en we zijn blij dat de Packaging Innovation Award FunctionalBarrier Paper erkent voor zijn duurzaamheidsreferenties. Het is een ideaal voorbeeld van het maken van verpakkingen die zijn ontworpen voor recycling. We zijn verheugd dat ons product is geëerd als gouden winnaar.’

‘Baanbrekende innovatie’

Géraldine Collet, marketing and innovation director bij de groentefabrikant, voegt toe: ‘Deze prijs is een erkenning van onze baanbrekende innovatie; onze zakken kunnen een revolutie teweegbrengen in de kant-en-klare salademarkt. De samenwerking met Mondi heeft geresulteerd in een enorme vermindering van de hoeveelheid plastic die nodig is.’

Dow Packaging Innovation Awards

Mondi: De uitreiking van de DOW Packaging Innovation Awards vond plaats tijdens een live ceremonie.
De uitreiking van de DOW Packaging Innovation Awards vond plaats tijdens een virtuele plechtigheid.

De Packaging Innovation Awards van Dow, die onlangs tijdens een virtuele ceremonie werd uitgereikt, erkennen uitnemende verpakkingsprojecten. Ze tonen de meest innovatieve doorbraken op basis van de criteria duurzaamheid, technologische ontwikkelingen en verbeterde gebruikerservaring.

Een groep onafhankelijke juryleden uit zeven landen evalueerde 189 inzendingen van bedrijven wereldwijd. De verpakkingsprojecten variëren van voedsel- en dranktoepassingen tot onder andere thuiszorg.