Mooiste verpakkingen: bereleuke chocoladefondue

In de serie Countdown top 10 ziet u de, volgens de redactie, mooiste verpakkingen van 2014 die in Verpakken zijn gepubliceerd. Vandaag wordt het nuttige in het aangename verenigd: Een chocoladefondueset.

Nu het jaar bijna op zijn einde loopt, vliegen de terugblikken je om de oren. En ook de redactie van Verpakken laat die kans niet aan zich voorbijgaan. Wij grijpen dit moment aan om eens terug te bladeren in de edities van het afgelopen jaar en te kijken wat wij de mooiste verpakkingen van 2014 vinden.

Een chocoladefondue an sich is natuurlijk al een lust voor het oog (en de maag). Maar studente Marleen Offringa maakt er helemaal een feestje van. Vanuit de Master Packaging Design aan de Universiteit van Twente kreeg ze de opdracht een food- en non-food product in een verpakking te combineren.

En vanuit deze combinatie kwam het chocoladefondue-pakket. Het pakketje bestaat uit een koffertje met daarin een houdertje, kommetje en twee schenkkartonnetjes waar de smeltchocolade in wordt bewaard.
En nu het gedeelte waarom deze verpakking in het lijstje staan van mooiste verpakkingen van 2014: de schenkkartonnetjes waar de smeltchocolade in zit zijn vormgegeven als twee beren. Een ijsbeer voor witte chocolade en een bruine beer voor de melkchocolade. De bek van de beer kun je omhoog schuiven waardoor de chocolade als het ware uit de mond van de beer komt.