Mooiste verpakkingen van 2014

In de serie Countdown top 10 ziet u de, volgens de redactie, mooiste verpakkingen van 2014 die in Verpakken zijn gepubliceerd. Met op deze maandag een verpakking met ouderwetse uitstraling: het Lurpak botervlootje.

Nu het jaar bijna op zijn einde loopt, vliegen de terugblikken je om de oren. En ook de redactie van Verpakken laat die kans niet aan zich voorbijgaan. Wij grijpen dit moment aan om eens terug te bladeren in de edities van het afgelopen jaar en te kijken wat wij de mooiste verpakkingen van 2014 vinden.

Even terug in de tijd met het botervlootje van ‘Lurpak Slow Churned Butter’. Aan dit product ligt een eeuwenoud zuivelrecept ten grondslag. Een mooie uitdaging voor de ontwerpers om de authenticiteit van het recept te vertalen naar een mooie verpakking.

Ze werden geïnspireerd door het originele geborsteld aluminium botervlootje, dat u vast nog wel herkent van de ontbijttafel bij uw moeder of grootmoeder thuis. De kartonnen sleeve om de verpakking heen heeft ook een ouderwetse uitstraling waardoor het een mooi geheel wordt, en een mooi pakje boter om mee te pronken.