Mooiste verpakkingen: ‘Presentation Fantastique’

In de serie Countdown top 10 ziet u de, volgens de redactie, mooiste verpakkingen van 2014 die in Verpakken zijn gepubliceerd. Een samenwerking leverde de prachtige ‘Presentation Fantastique’ op.

Nu het jaar bijna op zijn einde loopt, vliegen de terugblikken je om de oren. En ook de redactie van Verpakken laat die kans niet aan zich voorbijgaan. Wij grijpen dit moment aan om eens terug te bladeren in de edities van het afgelopen jaar en te kijken wat wij de mooiste verpakkingen van 2014 vinden. 

Als je de drukkunsten van foliefabrikant Leonard Kurz met het hoogwaardige Algro Design-karton van fabrikant Sappi verwerkt krijg je de nieuwe artbox ‘Presentation Fantastique’.
Met deze samenwerking willen Kurz en Sappi laten zien wat er allemaal mogelijk is. Het gebruikte karton is vrijwel onbeperkt toepasbaar, waardoor er geen effecten ondersneeuwen. Het heldere contrast en de mooie reproductie van kleuren resulteren in een opmerkelijke scherpte waardoor elke verpakking een prachtig kunstwerk wordt.
Het thema van deze boxen beeldt één van de zes fantasiewerelden uit: het circus, de diepzee, de ruimte, de visionaire wereld, de droomwereld en de mystieke wereld. Alle dozen samen vormen een kleurrijk schilderij van kunstenares Sascha Banck.