Nieuw ecologsich (verpakkings)product

Graspapier is het nieuwste product van Scheufelen, de Duitse papierproducent in Lenningen.

Het graspapier van de Duitse fabrikant is gemaakt met 50% verse vezels van in de zon gedroogd gras. Anders dan andere verse vezelproducten, wordt dit materiaal lokaal geproduceerd rond de papierfabriek in de Bio Sphere Regio Schwäbische Alb, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerjarige grasplanten. De grondstof wordt verwerkt in een geïntegreerde productielocatie in de papierfabriek in Lenningen.

Milieu

Het papier is een doorbraak in de productie van economische verse vezelpulp met de minst mogelijke invloed op het milieu. Bij het gebruik van gras als grondstof is minder proceswater nodig: < 1 liter per ton grasvezelpulp, in vergelijking met enkele duizenden liters per ton houtvezelpulp. Het levert eveneens een energiebesparing op van tot 80% per ton vers vezelmateriaal, en er wordt geen gebruik gemaakt van proceschemicaliën, verklaart Scheufelen.

Verpakking

Graspapier is geschikt voor voedselverpakking. Het materiaal wordt gedistribueerd door Paper2Day in Maarssen en is gecertificeerd door ISEGA. Het is recyclebaar, composteerbaar en FSC-Mix gecertificeerd (FSC C009951). Door de ontwikkeling van drukoppervlakken is het in offset te bedrukken.

www.paper2day.nl

www.scheufelen.com