Nieuwe PET-verpakking van Sidel

Sidel, leverancier van PET-verpakkingen, presenteert de SteadyEDGE-verpakking.

De SteadyEDGE is een gepatenteerde basisoplossing die producenten van voedingsmiddelen-, schoonmaak- en persoonlijke verzorgingsproducten verbeterde opties met betrekking tot merkdifferentiatie biedt, claimt het bedrijf. De nieuwe basistechnologie is ontworpen om de uitdaging van de productie van platte, ovale en rechthoekige PET-verpakkingen aan te gaan.

‘Het zorgt voor premium-kwaliteit verpakkingen in PET, voorzien van scherpere hoeken die een radius hebben van slechts 1 mm, vergeleken met een vorig minimum van 2,5 mm’, legt Pierrick Protais, packaging innovation leader bij Sidel, uit.

Stabiele verpakking

De scherpe randen op de verpakking worden gebruikt om de basis effectief platter te maken en de oppervlakte van de “staande ring” te vergroten. ‘Op deze manier is de verpakking veel stabieler, voorkomt ongewenst schommelen en vermindert de kans op omvallen’, voegt Protais eraan toe. ‘De toepassing van SteadyEDGE op elk ontwerp kan de stabiliteit van de verpakking met 35% verbeteren.’

Base OverStroke System

Het specifieke basis ontwerp is tot stand gekomen met behulp van het nieuwe gepatenteerde matrijssysteem van Sidel, het Base OverStroke System (BOSS). BOSS is een geactiveerde zuiger in de blaasfase om de basis te krijgen. Dit mechanische element zorgt voor het verhogen en verlagen van de basis tijdens het fles-vorm proces onafhankelijk van het openen en sluiten van de twee halve omhulsels van de matrijs.

www.sidel.com/steadyedge