SCHOONMAAKTECH-NOLOGIE VAN HENKEL

Henkel heeft Envases Técnicos Zaragoza (Entinox), een Spaanse fabrikant van roestvrijstalen biervaten (kegs), ondersteund in het opzetten van een innovatieve beits- en passiveerlijn met behulp van een salpeterzuur-vrij Bonderite proces.

De voordelen van een beits- en passiveerlijn omvatten volgens Henkel hoge HSE-prestaties en bad-levensduur boven traditionele gemengde zure beitssystemen, net als goede corrosie weerstand.

De uitdaging in beits oplossingen voor roestvrijstaal is het verwijderen van alle aanslag, ijzer contaminatie en las oxide voor het krijgen van een gepassiveerde buitenkant met een schone en esthetische afwerking. In de voedingsmiddelenindustrie en voor producten zoals biervaten moet na het proces de buitenkant vrij zijn van eventuele sporen van beitsmiddelen. Daarnaast worden fabrikanten geconfronteerd met steeds strengere gezondheids-, veiligheids- en milieuregelgeving met betrekking tot het vrijgeven van potentieel schadelijke stoffen, zoals NOx-emissies (stookinstallaties) in lucht en nitraat afvalwater in water.

Bonderite C-CP 1300 is de nieuwe generatie van Henkels salpeterzuur-vrije schoonmaaktechnologieën die oorspronkelijk enkele jaren geleden werden ontwikkeld. In tegenstelling tot gemeenschappelijke gemengde zuur beitssystemen die tegenwoordig nog steeds in veel roestvrijstaal-segmenten worden gebruikt, bevat het geen HNO3 (salpeterzuur), maar het zorgt voor goede beits- en passiveerresultaten, claimt het Duitse bedrijf.

www.henkel.nl