PRIMEURS IDÉPACK OP ALL4PACK PARIS

Idépack Verpakkingsmachines in Nijkerk was op All4Pack Paris 2018 – 26 tot en met 29 november – met een stand vertegenwoordigd en presenteerde op deze Franse internationale verpakkingsbeurs twee gepatenteerde nieuwe wikkelaars.

De eerste noviteit was de Atlanta Marathon, een mechanische mobiele wikkelaar zonder accu’s, die gebruikt kan worden om ladingen snel te stabiliseren met machinerollen wikkelfolie. Door het gepatenteerde mechanische aandrijfsysteem, wordt de folielift automatisch omhoog en naar beneden bewogen middels een keuze-hendel op het stuur door een operator die in een cirkel om de lading heen loopt. Dit gebeurt dus zonder het gebruik van stroom of accu’s.

Zelf scannen

De tweede primeur die onder de aandacht werd gebracht, was de Atlanta Vision. De Vision is een zelfrijdende mobiele wikkelaar die zelf de contouren van de lading scant, dus zonder geleidewiel. Dit is volgens Idépack uniek. Deze gepatenteerde palletwikkelaar is geschikt voor het stabiliseren van ladingen, waarbij er materialen kunnen uitsteken.

www.idepack.com

Atlanta Marathon: mechanische mobiele wikkelaar van Idépack
Atlanta Vision: zelfrijdende mobiele wikkelaar van Idépack