SOFTWARE OPLOSSING TRANS- FORMEERT FOOD-LABELING

Zwitserse voedingsmiddelenfabrikant Coop heeft NiceLabel, actief in label designsoftware en label managementsystemen, geselecteerd om te ondersteunen bij het stroomlijnen en verbeteren van de etiketteringsprocessen in haar fabrieken en instore bakkerijen.

Met dit nieuwe project zet de foodretailer in op verbeterde nauwkeurigheid en voedselveiligheid in het netwerk van de 45 instore bakkerijen. Middels het LMS kan Coop bij het ontwerpen en afdrukken van etiketten inconsistenties verwijderen en de workflow en kwaliteitsborging naar eigen zeggen verbeteren.

Integratie met SAP-systeem

Het LMS van Nicelabel is geïntegreerd in het bestaande SAP-systeem van Coop. Elke productiecentrale en bakkerij kan nu eigen etiketten produceren, maar het gecentraliseerde document managementsysteem zorgt ervoor dat alleen bepaalde gebruikers wijzigingen kunnen aanbrengen. Dit leidt tot een veiligere workflow waarin etiketten consistent en tijdig worden gegenereerd. Coop kan zo universele sjablonen gebruiken die het juiste, goedgekeurde etiketformaat behouden, ongeacht printertype of resolutie.

Verandering in de markt 

Didier Gremaud, hoofd IT-processen ERP Production Companies bij Coop: ‘We kunnen de problemen in de Europese markt rond allergenen-etikettering niet negeren. Door het NiceLabel LMS uit te rollen naar onze instore bakkerijen kunnen we alle voedingsmiddelen duidelijk en uniform etiketteren met ingrediënten en potentiële allergenen. Daarnaast hebben we met NiceLabel onze processen gedigitaliseerd en een grote IT-last weggenomen. Voorheen hadden we meerdere interfaces voor meerdere afdrukoplossingen. Nu werken we met één systeem, één contactpunt en één interface. NiceLabel is voor ons dan ook van cruciaal belang geweest in onze kwaliteitscontroleprocessen.’

www.coop.ch

www.nicelabel.com