Presa groots van de partij op Empack Gent 2022

Presa pakt op de beurs uit met een stand (2316) van maar liefst 88 m2. Bezoekers krijgen zo een duidelijk beeld van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verpakking, coding, labeling, inspection en software.

Presa biedt totaaloplossingen die echt uniek zijn in de BeLux. Gaande van een uitgebreid assortiment aan sealmachines, horizontale en verticale flowpack machines tot palletwikkelaars en krimpfoliemachines. Voor elk soort product heeft Presa een kwaliteitsvolle verpakkingsoplossing in huis. De codeerapparatuur van de onderneming maakt het mogelijk om teksten, barcodes, logo’s of afbeeldingen te printen op vrijwel alle soorten materialen.

Efficiënte printoplossingen

Voor het rechtstreeks of contactloos printen van variabele data beschikt Presa over efficiënte printoplossingen. Bovendien zijn deze compacte systemen gemakkelijk te integreren in iedere productielijn. Op het gebied van labeling is alles mogelijk: van een stand-alone etiketteersysteem om bijvoorbeeld promo-labels te plakken, tot volledig geïntegreerde etiketteerlijnen.

Variabele data

Met de industriële print- en etiketteersystemen van Presa is het mogelijk allerlei variabele data op elk gewenst labelformaat te printen. Front-back (tweezijdig), rondom, onder-boven, hoek, C-labeling en tamper evident, behoren tot de mogelijkheden. Voor een producent of verpakker is het noodzakelijk dat producten voldoen aan de normen, onder meer op het vlak van voedselveiligheid. Daarbij is controle en inspectie onmisbaar.

Empack Gent 2022

Op de beurs toont Presa daarvoor de meest compacte controleweger met ingebouwde metaaldetector ter wereld. De Overall Equipment Effectiveness van productielijnen speelt een steeds grotere rol. Naast machinebetrouwbaarheid vraagt een efficiënt productieproces ook om slimme inzetbaarheid van automatisering. Presa levert hiervoor oplossingen gaande van standaard labelsoftware tot systemen voor de aansturing van alle print- en etiketteerapparatuur over meerdere productielijnen met databasekoppelingen.