Thema’s voor interpack 2017 bekend gemaakt

Tijdens de Nederlandse persbijeenkomst van Messe-Duesseldorf 9 maart jl. is het complete interpack-programma bekendgemaakt.

Gastheer voor de bijeenkomst was BluePrint Automation die onlangs is verhuisd naar een nieuw pand in Woerden. Op de nieuwe locatie (13.000 m2) zal BPA Racupack worden samengevoegd met BPA Automation.

De Duitse verpakkingsbeurs interpack ( 4 t/m 10 mei) heeft diverse thema’s op haar programma staan, waaronder Industrie 4.0, Save Food, components en daarnaast heeft de beursorganisatie acht industrie-groepen samengesteld die beursbezoekers kunnen gebruiken als zoekitem. Dit zijn: Food, Beverages, Confectionary, Bakery, Pharmaceutics, Cosmetics, Non Food, Industrial Commodities.

Industrie 4.0
Het thema Industrie 4.0  is in samenwerking met de Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau (VDMA) gerealiseerd. De speciale tentoonstelling toont de nieuwste  toepassingsen van procestechnologie, veiligheid, traceerbaarheid, plagiaatbescherming en geïndividualiseerde verpakkingen.

Voedselverspilling
Het thema SAVE FOOD is ook weer op interpack present. Met haar tentoonstelling ‘innovationparc’ laat het verpakkingsconcepten en –oplossingen zien die levensmiddelenverlies en – verspilling kunnen helpen tegen te gaan. Tijdens de eerste beursdag is bovendien het derde internationale SAVE FOOD-congres met deelname van de partners Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties ‘FAO’ en het milieuprogramma van de Verenigde Naties ‘UNEP’.

Componenten
Na de première tijdens interpack 2014 is het components for packaging-concept aangepast. Bezoekers vinden dit thema, dat vooral voor machinebouwers interessant is,  nu op een meer centrale plaats op het beursterrein van Düsseldorf in de tijdelijke hal 18.

Online-services
Op de website www.interpack.com zijn andige tools te vinden voor het efficiënt plannen van de beursdagen, zoals een exposantendatabank met de mogelijkheid om een gepersonaliseerde hallenplattegrond te creëren, een matchmaking-functie voor het leggen van contact met exposanten en informatie over noviteiten van deelnemende bedrijven.

www.interpack.com