Tiptoh bundelt krachten met SIG en Olympia Dairy

De Belgische start-up Tiptoh werkt samen met SIG en Olympia Dairy voor het op de markt brengen van een nieuwe serie erwten-eiwitdranken.

Tiptoph is een start-up voor voedingsmiddelen en dranken die gebruikmaakt van SIGcubator. Dit versnellingsprogramma van SIG geeft nieuwe ondernemingen een duwtje in de rug in het lanceren van nieuwe ideeën voor eten of drinken.

Kennis en connecties

Het SIGCUBATOR programma ondersteunt Tiptoh met kennis en connecties in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, informeert SIG. Omdat de meeste startende bedrijven niet kunnen investeren in dure productiefaciliteiten, zal Tiptoh nauw samenwerken met SIG en Olympia Dairy voor het testen van prototypes tot eindproduct en pakketconcept voor de consument.

Anna Rabanus, global category manager en projectleider van het SIGCUBATOR-programma: ‘Voor ons bedrijf is samenwerken met vooruitstrevende start-ups in voedingsmiddelen en dranken de sleutel tot het stimuleren van industriële innovatie en waardecreatie. Het idee van Tiptoh – een innovatie voor de Belgische plantaardige markt – trok meteen onze aandacht voor ons programma.’

Hernieuwbare materialen

De innovatieve Belgische start-up Tiptoh werkt samen met SIG en Olympia Dairy om een nieuw gamma erwten-eiwitdranken op de Belgische markt te brengen. (Foto: SIG)

Als co-fabrikant zal Olympia Dairy drie erwten-eiwitdranken van Tiptoh vullen – Original, Chocolate en Unsweet – op een CFA 812-vulmachine. De nieuwe dranken zijn verpakt in combiblocMidi 1.000 ml drankkartons van SIG met Signature Fullbarrier verpakkingsmateriaal. De gebruikte polymeren voor het lamineren van het karton, zijn gekoppeld aan op bos gebaseerde hernieuwbare materialen via een gecertificeerd massabalanssysteem, claimt de verpakkingsleverancier.

Louis Curtil, mede-oprichter van Tiptoh: ‘SIGCUBATOR heeft Olympia Dairy geïntroduceerd als productiepartner en heeft ons ondersteund bij elke stap van het verwerkings-, verpakkings- en afvulproces.’