Tweetalig voorleesboek voor Oekraïense vluchtelingenkinderen

DS Smith is als partner verbonden aan het non-profit Better Time Stories initiatief.

DS Smith sponsort 100.000 verpakkingen om de boeken te kunnen verzenden en doet een oproep om de campagne te steunen. Met de lancering start een internationale donatiecampagne om zoveel mogelijk gevluchte Oekraïense kinderen te voorzien van een set boeken.

Internationale donatiecampagne

De campagne richt zich op het koppelen van donaties aan Oekraïense vluchtelingen in vier landen: Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. De ambitie is om dit later uit te breiden naar meer landen.

Better Time Stories initiatief

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is een kwart van alle Oekraïense kinderen het land ontvlucht: ongeveer 2 miljoen kinderen zijn gescheiden van hun familie en moeten zich staande houden in een nieuw land met een onbekende taal. Om deze situatie te verlichten, lanceerde de Oekraïense social-techondernemer Andriy Shmyhelskyy het project Better Time Stories via zijn bedrijf iKs en Stichting Nummer 5, opgericht door de Nederlandse Prinses Laurentien en Prins Constantijn.  

Prinses Laurentien van Oranje

‘Ik ben diep geraakt door het leed van Oekraïense kinderen en hun moeders die van hun geliefden zijn gescheiden. Better Time Stories wil dit verzachten door hen dichtbij te brengen, terwijl ze fysiek van elkaar gescheiden zijn.’

Better Time Stories - mobile 600x500

‘Achtergebleven familieleden spreken de boeken in, kinderen kunnen luisteren wanneer ze willen’

Via een voorleesboek worden gevluchte kinderen verbonden aan hun achtergebleven familieleden

De set aan voorleesboeken verbindt gevluchte kinderen en achtergebleven familieleden met de voorlees-app.

Het cadeaupakket verwelkomt de vluchtelingenkinderen in hun gastland en helpt hen vertrouwd te raken met de taal van hun nieuwe omgeving met vijf interactieve prentenboeken. Prominenten als Laurentien van Oranje, de First Lady van Oekraïne, Olena Zelenska, de Duitse Elke Büdenbender (echtgenote van de Duitse president Frank-Walter Steinmeier) en de Oostenrijkse Doris Schmidauer steunen het project.

Better Time Stories - mobile 600x500 main

Zij zullen de boeken ook voorlezen in hun eigen taal, zodat ook kinderen zonder familieleden om hen voor te lezen, kunnen luisteren naar het boek.

Recyclebare golfkartonnen verzendverpakkingen voor kinderboeken

DS Smith steunt dit initiatief met 100.000 milieuvriendelijke, plasticvrije en 100% recyclebare golfkartonnen verzendverpakkingen om de kinderboeken veilig en onbeschadigd bij de gevluchte kinderen te krijgen.

Helpt u mee?

‘Wij zijn er erg trots op dit prachtige initiatief te mogen steunen. Met een internationale inzamelingsactie wordt nu geld ingezameld om zoveel mogelijk vluchtelingengezinnen in hun gastland van gratis boekensets te voorzien. U kunt de campagne steunen en ook een donatie doen! Voor elke 15 euro die wordt gedoneerd, krijgt een Oekraïens gezin een set boeken.’

Meer informatie is hier te vinden.