DS Smith, leverancier van duurzame verpakkingsoplossingen, opende vorige week de deuren van haar gerenoveerde Benelux Impact Centre in Gent. De nieuwe opzet verbindt naar eigen zeggen bezoekers met wereldwijde verpakkings- en papierinnovaties, ondersteund door lokale inzichten. Het vernieuwde centrum voorziet in zowel virtuele walkthroughs in innovatie- & testlabs als het kunnen zien en voelen van nieuwe papieren en verpakkingsoplossingen. Aldus de onderneming.
Nieuw in het Benelux Impact Centre
- De vernieuwde “retail area” toont voorbeelden van verpakkingen uit heel Europa en biedt concrete oplossingen voor verschillende sectoren. In het midden van deze ruimte is een speciale plek waar klanten en DS Smith experts kunnen brainstormen, ontdekken en creëren.
- Een digitale immersieruimte met wall-to-wall projecties die nieuwe virtuele simulaties tonen, zoals digital twins, internationale winkelfoto’s en virtuele tours door een bos.
- De circulariteitspassage demonstreert duurzame, op papiervezel gebaseerde materialen en toekomstige innovaties die bijdragen aan een circulaire economie. Klanten krijgen inzicht in de mogelijkheden van gerecyclede materialen en duurzame ontwerpkeuzes.
‘Het centrum biedt een unieke omgeving waar bezoekers de volledige levenscyclus van duurzame verpakkingen kunnen ervaren’
Het Centre biedt eveneens inzichten van DS Smith-deskundigen op het gebied van onder meer automatisering, duurzaamheid, consumenten en categorie trends en verpakkingsontwerp. Bezoekers kunnen deelnemen aan presentaties, retail simulaties, casestudy’s uit de praktijk en verkennings- en inspiratiesessies, informeert het verpakkingsbedrijf.
‘De heropening van ons Benelux Impact Centre benadrukt onze toewijding aan innovatie en klantpartnerschap. Het centrum biedt een unieke omgeving waar bezoekers de volledige levenscyclus van duurzame verpakkingen kunnen ervaren’, aldus Philip Bautil, Managing Director Benelux, DS Smith.
Europees netwerk
Het Gentse centrum maakt deel uit van een Europees netwerk, waar jaarlijks bijna 1.500 workshops plaatsvinden in 22 landen. Deze netwerkstructuur zorgt voor een lokale samenwerking, ondersteund door wereldwijde expertise en best practices, en vormt een belangrijk onderdeel van DS Smiths inzet voor een circulaire economie.