AR Metallizing neemt Braziliaanse sectorgenoot Málaga Produtos Metalizados over

Het Braziliaanse Málaga Produtos Metalizados wordt overgenomen door AR Metallizing en gezamenlijk bestuurd worden door AR Metallizing en de Málaga familie. De overname heeft geen gevolgen voor de tewerkstelling van de 164 werknemers van de Braziliaanse onderneming.

Málaga Produtos Metalizados is de nummer 1 speler in de Braziliaanse markt en produceert gemetalliseerd papier, karton en film.  Vorig jaar nog riep de Belgische zakenkrant De Tijd AR Metallizing uit tot 1 van de 50 meest innovatieve bedrijven van het land. Sinds augustus 2015 maakt AR Metallizing deel van de Japans beursgenoteerde multinational Nissha.

Over AR Metallizing

Met de toevoeging van een extra productiesite in Brazilië kunnen AR Metallizing en Nissha hun marktaandeel behouden en vergroten op ’s werelds snelst groeiende markt. Met een lokale aanwezigheid creëert AR Metallizing bovendien een robuuste en betrouwbare toeleveringsketen voor zijn belangrijke klanten actief op de Latijns-Amerikaanse markt.

Duurzame producten

AR Metallizing geniet bekendheid in de markt om haar duurzame producten. De reputatie van de groep neemt rap toe doordat AR Metallizing tal van bedrijven, in het bijzonder premiummerken,  helpt hun uitstoot te beperken door plasticverpakkingen te vervangen door 100% composteerbare alternatieven die er ook nog eens fantastisch uitzien.

Málaga Produtos Metalizados

Málaga Produtos Metalizados is een gerenommeerd familiebedrijf dat werd opgericht in de jaren 60. De overname van de fabriek in Osasco vormt voor zowel Málaga Produtos Metalizados als AR Metallizing een unieke gelegenheid om de bedrijfsactiviteiten fors uit te breiden. De overname heeft geen impact op de tewerkstelling van de 164 werknemers bij Málaga Produtos Metalizados.

Groeiende biermarkt

Dr. Bart Devos, CEO van AR Metallizing en Vice President van de Nissha Groep is enthousiast over de opportuniteiten die door deze overname worden gecreëerd: “Met zijn perfecte ligging in de snelst groeiende biermarkt ter wereld en continue technische innovaties is Málaga Produtos Metalizados voor ons de perfecte partner om te blijven groeien en wereldwijd te investeren in onze corebusiness. Samen zullen we ernaar streven om onze klanten in Latijns-Amerika de beste producten te bieden”.

Strategische overname

Junya Suzuki, President, CEO en Voorzitter van de raad van bestuur van de Nissha Groep: “Dankzij deze strategische overname ziet onze toekomst op de Latijns-Amerikaanse markt er bijzonder veelbelovend uit. De transactie vormt voor AR Metallizing een mooie kans om haar vernieuwende en duurzame producten aan te bieden aan een nog groter publiek.” Silvia Garcia-Luengo, VP Sales Manager AR Metallizing voor Latijns-Amerika, voegt eraan toe: “Met deze nieuwe productiesite zullen we onze klanten in elke situatie van dienst kunnen zijn. De flexibiliteit die we hun kunnen garanderen dankzij onze lokale aanwezigheid, biedt onze klanten alle gelegenheid optimaal in te spelen op deze snel groeiende markt.”