CELAB Europe wint Paper Recycling award

CELAB Europe heeft de European Paper Recycling Award 2022 in de categorie Informatie en Educatie in de wacht gesleept. De prijs werd gepresenteerd ter gelegenheid van het evenement Paper Packaging Day, gehouden op 29 juni in de Renaissance Hotel in Brussel.

De Paper Recycling Award wordt georganiseerd door de European Paper Recycling Council (EPRC). De award is in het leven geroepen voor projecten en initiatieven die het bewustzijn over papierrecycling vergroten, informeert FINAT, de Europese vereniging van de labelindustrie en host van CELAB Europe. De winnaar wordt gekozen op basis van vier criteria: relevantie en originaliteit, prestaties, mogelijkheid om het project te reproduceren en kosteneffectiviteit. De wedstrijd staat open voor alle in Europa gevestigde entiteiten, zoals scholen, universiteiten, NGO’s, nationale en regionale overheden, bedrijven en verenigingen.

Gezamenlijk initiatief

CELAB Europe is in maart 2020 opgericht als gezamenlijk initiatief van de industrie met als doel een circulaire economie op te bouwen voor zelfklevende labelmaterialen in Europa. Het is een samenwerking van de hele waardeketen van zelfklevende etiketten om belanghebbenden in staat te stellen hun gebruikte materialen in te zamelen en te recyclen. Het doel van het initiatief is om tegen 2025 meer dan 75% van de gebruikte materialen een circulair businessmodel te laten volgen.

Het consortium heeft verschillende werkstromen opgezet om samenwerking binnen de sector mogelijk te maken. Er wordt onder meer gewerkt aan het verzamelen van gegevens, de identificatie en classificatie van recyclage-oplossingen, het logistieke netwerk verbreden, het wetgevend- en regelgevingskader begrijpen en beïnvloeden, evenals informeren en opleiden over de resultaten van het werk dat binnen CELAB wordt gedaan.

CELAB lidmaatschap

Het lidmaatschap van CELAB staat open voor leden en belanghebbenden van de labelwaardeketen, evenals voor labelgebruikers, logistieke en recyclingbedrijven. CELAB Europe maakt deel uit van een wereldwijd consortium dat ook een zusterinitiatief in Noord-Amerika omvat. Momenteel telt het consortium 36 leden in Europa.Celab_PaperRecyclingAwardDe delegatie van FINAT en CELAB Europe neemt de Europese prijs voor papierrecycling in ontvangst. V.l.n.r.: Jacques van Leeuwen (FINAT Recycling Consultant), Annick Carpentier (EPRC voorzitter), Graham Houlder (CELAB Europe), Flor Peña Herron (lid van de celab Europe workstream, Avery Dennison) en Anna-Michelle Asimakopoulou (lid van de Europees Parlement, EVP, GR).