100% recycleerbare en plasticvrije verpakkingen: DS Smith lanceert ePack webshop ook in België

Sinds kort is het ook in België mogelijk om 100% recycleerbare en plasticvrije verzendverpakkingen online te bestellen via DS Smiths e-commerce platform ePack.

Met dit nieuwe platform kunnen bedrijven al hun 100% recycleerbare verpakkingen, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, op één plek online kopen. Het platform is ontwikkeld om een flexibele, gemakkelijke en snelle service te bieden aan kleine en middelgrote ondernemingen.

Ondersteuning kleine ondernemingen

Het verpakkingsbedrijf richt zich met ePack op het ondersteunen van de wat kleinere bedrijven die op zoek zijn naar duurzame standaardverpakkingen uit voorraad. De juiste verpakking zorgt vaak voor een betere consumentenervaring en kan kosten voor materiaal, transport en schade beperken.

Verpakkingen van hernieuwbare bronnen

De webshop helpt de milieu-impact van verpakkingen te verkleinen. Het volledige aanbod van de webshop bestaat uit verpakkingen die voor 100% uit hernieuwbare bronnen zijn gemaakt. Daarbij zijn er verschillende alternatieven beschikbaar voor verpakkingen die normaal gesproken van plastic worden gemaakt. DS Smith heeft naar eigen zeggen wereldwijd 700 designers in dienst die slimme en duurzame verpakkingsoplossingen ontwerpen. Deze ontwerpen helpen webshops onder andere om lege ruimtes te reduceren, kosten te verlagen door order picking te vergemakkelijken en efficiency van inpakmachines te verhogen, schade te reduceren en retour handling te versnellen, stelt de onderneming.

E-commerce diensten

Hiddo van de Ven, sales, marketing & innovation director Benelux bij DS Smith: ‘De manier waarop we leven en winkelen is de laatste jaren drastisch veranderd en de vraag naar duurzamere e-commerce verpakkingen blijft sterk. Naast de productie van golfkartonnen verzendverpakkingen heeft DS Smith voor de grotere spelers in de e-commerce al diverse diensten opgezet waarmee verpakkingen getest en geoptimaliseerd kunnen worden. Met het ePack-platform kunnen we nu ook het midden- en kleinbedrijf bedienen met de mogelijkheid om diverse producten van tapes, postzakken en opvulmateriaal tot en met een breed assortiment van golfkartonnen dozen op één plek te bestellen. Dankzij onze aanzienlijke schaal in Europa hebben e-retailers, groot en klein, nu toegang tot duurzame en kwalitatief goede verpakkingen. Zo kunnen zij de ervaring van klanten verbeteren en hun online aanwezigheid laten groeien.’