Empack & Packaging Innovations 2017

Op 11 en 12 oktober organiseert Easyfairs in de Nekkerhal in Brussels North Mechelen Empack & Packaging Innovations, een verpakkingsevent voor de Belgische professional.

Verpakkingen hebben tegenwoordig een hele waaier aan functies. Ze beschermen producten niet alleen fysiek, maar spelen ook een cruciale rol op het vlak van houdbaarheid, de verlaging van de ecologische voetafdruk, monitoring & tracering, marketing & sales. Iedereen die met verpakkingen bezig is, weet dat deze sector in volle evolutie is. Nieuwe technologieën en materialen, een beter inzicht in bederfprocessen, andere transportmethodes leiden elke dag tot innoverende verpakkingen die lichter, (kosten)efficiënter, slimmer en ecologischer zijn. Ook de verpakkingsmachines zelf en hun randapparatuur ondergaan constant optimalisaties. En ook op creatief vlak beweegt van alles, aangezien verpakkingen meer dan ooit als marketing- en verkooptool fungeren.

‘Als organisator van vakbeurzen zoeken we continu naar manieren om onze bezoekers een totaalervaring te garanderen’, vertelt Marketing Event Manager Karen Rammeloo. ‘Dat doen we onder meer door een brede waaier aan leveranciers een plaats te geven op Empack. Voor de komende editie tekenden al 140 exposanten in. De verpakkingsprofessional kan er dus op rekenen dat hij ook nu weer een mooi overzicht krijgt van wat er in de sector beweegt. Niet alleen op technisch en technologisch vlak, maar ook qua verpakkingsdesign en -marketing. Op Empack vindt daarom ook Packaging Innovations plaats. Bezoekers krijgen zo een uitgebreid beeld van de nieuwste trends inzake innovatieve en luxeverpakkingen en -materialen, POS en displays. Dit jaar brengen we leveranciers en marketeers, verpakkingsspecialisten, designers en brand owners samen op de beursvloer.’

Ook het randprogramma toont dat de bezoekers van Empack & Packaging Innovations een totaalervaring kunnen verwachten. Karen Rammeloo: ‘Via specifieke routes over de gehele de beurs ontdekken bezoekers gericht innovatieve oplossingen. Er zijn ook drie zones die zich op één bepaald thema concentreren. Zo staat de Green Village in het teken van duurzame verpakkingen, innovaties en materialen. Daarnaast focust de Machine Safety Plaza op de automatisering van verpakkingslijnen en gerelateerde veiligheidsoplossingen. Tot slot staan rond de Food Pack Terrace bedrijven gecentraliseerd die een schakel vormen in de verpakkingsketen van de voedingsindustrie.’

Nieuw is de tentoonstelling van een tiental winnaars van de Pentawards 2017, een mondiale wedstrijd voor iedereen die met de creatie of marketing van verpakkingen bezig is.

www.empack.be of www.packaging-innovations.be