Metpack Innovation Award 2017 uitgereikt

De winnaars van de Metpack Innovation Award 2017 zijn bekend gemaakt.

Het Italiaanse bedrijf PrintablED heeft de Gouden Innovatie Award voor haar UV-LED systemen met dezelfde naam voor verf- en printsystemen in ontvangst genomen.

Op Metpack, de internationale vakbeurs voor metalen verpakkingen die onlangs in Essen werd georganiseerd, reikte Messe Essen industrieprijzen uit aan exposanten van met name innovatieve producten. Dit jaar ontving de jury een recordaantal inzendingen van 26.

Awards

De uitreiking vond plaats tijdens een speciale ceremonie in het Messe Essen Exhibition Centre.

KBA-Metalprint, leverancier van print- en verflijnen, heeft de Zilveren Innovatie Award gewonnen met de ontwikkeling van CS MetalCan – een nieuw soort afdrukmechanisme voor drankblikjes met keyless inkttechnologie.

De Bronzen Innovatie Award ging naar Valspar, een fabrikant van coatings voor metalen verpakkingen. Het Amerikaanse bedrijf werd beloond met de award voor de nieuwe serie coatings valPure V70 non-BPA Epoxy. Epoxy coatings zijn gebaseerd op de chemische samenstelling BPA, waarvan het gebruik is onderworpen aan veiligheidsvoorschriften. Producten uit de valPure-reeks zijn daarom gebaseerd op een epoxy hars platform die niet met behulp van BPA is vervaardigd.

www.metpack.de