Kunststof pallets voor de drankensector

Cabka-IPS presenteert tijdens Drinktec twee duurzame en kostenbesparende kunststof pallets voor de drankenindustrie.

Met de twee kunststof pallets BPP i9 en de Keg S9 biedt Cabka-IPS op de Drinktec in München – 11 tot 15 september – oplossingen voor problemen die zich voordoen bij houten pallets zoals dure reparaties, vuil door spaanders en splinters, hoger gewicht bij vochtigheid en hoge verwerkingskosten voor beschadigde en vervuilde pallets.

BPP i9 poolpallet

De poolpallet BPP i9 is gemaakt van gerecycled HDPE en weegt 23 kg. Hierdoor is de pallet makkelijker hanteerbaar en wordt er minder CO2 uitgestoten tijdens het transport. De pallet heeft een draagcapaciteit van 1500 kg. Een speciaal gasinjectieprocédé zorgt ervoor dat holle ruimtes ontstaan in het draagsysteem van de pallet. Hierdoor wordt de BPP i9 hard en belastbaar. Grote inrijopeningen vergemakkelijken de hanteerbaarheid en verminderen het risico op schade door vorkheftrucks. Antislipstroken op het dek zorgen voor een veilige handling, ook bij diverse drankverpakkingen.

Pallet voor kegs

De kunststof pallet Keg S9 werd speciaal ontworpen voor het hanteren van 50 liter vaten (kegs) en wordt volgens Cabka-IPS al in meerdere brouwerijen gebruikt. Er kunnen acht kegs per pallet worden vervoerd. Ook de Keg S9 wordt gemaakt volgens het gasinjectieprocédé. Ronde inkepingen in de vorm van een vat houden de vaten op hun plaats. Rubberen inzetstukken onder de klossen zorgen voor stabiliteit, claimt de palletproducent.

De Keg S9 en de BPP i9 behouden hun materiële waarde op het einde van hun levensduur. Ze worden door Cabka-IPS gerecycled en vormen de grondstof voor nieuwe kunststof pallets. Zo blijven ze in een gesloten ecologisch systeem.

Cabka-IPS is op de Drinktec te bezoeken in Hal A1, stand 119.

http://cabka-ips.com

www.drinktec.com