EPBP test Nature MultiPack

De door NMP Systems en KHS speciaal ontwikkelde en geleverde lijm met betrekking tot de Nature MultiPack heeft tot 30 juni 2019 een tijdelijke goedkeuring gekregen voor verdere markttesten in Europa.

Na tests op het Nature MultiPack verpakkingssysteem heeft de European PET Bottle Platform (EPBP) bevestigd dat het volledig kan worden gerecycled.

De lijm op het Nature MultiPack verpakkingsysteem heeft geen nadelige invloed op de rPET. Er zullen verdere tests worden uitgevoerd met betrekking tot het verlenen van een definitieve goedkeuring.

Lijmpunten

De PET-flessen worden samengehouden door lijmpunten. Met de voorlopige goedkeuring heeft nu ook een onafhankelijk orgaan bevestigd dat de speciaal ontwikkelde lijmpunten op de flessen geen negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de gerecyclede PET. De tests toonden aan dat de lijmpunten door wrijving tijdens het wasproces worden verwijderd. De lijm wordt vervolgens van de PET schilfers gescheiden, wanneer het naar de oppervlakte van het schoonmaakmiddel drijft.

EPBP

De EPBP is een vrijwillig, branchegericht initiatief die voorziet in richtlijnen voor PET-fles ontwerp. Het beoordeelt nieuwe PET-verpakkingssystemen en –technologieën met betrekking tot hun effect op het recyclingproces en tests en certificeert deze volgens strikte richtlijnen. Aldus de toelichting van NMP Systems.

https://nmpsystems.khs.com

www.epbp.org