Greenliner Recycling en Optimum Green-portfolio

Optimum Group biedt een groeiende reeks duurzame labelmaterialen en oplossingen aan om klanten te ondersteunen bij het verduurzamen van hun verpakkingen. De groep van 19 gespecialiseerde drukkerijen draagt met het Greenliner Recycling-programma bij aan het verminderen van de carbon footprint.

In 2022 heeft Optimum Group een CO2-reductie van bijna 600 ton bereikt door ongeveer 300.000 kilogram rugpapier op te halen bij klanten en dit te recyclen tot nieuw backing-materiaal. Het Greenliner Recycling-programma, dat in 2018 in Denemarken begon en sinds 2021 ook in Nederland wordt uitgerold, biedt niet alleen milieuvoordelen, maar vermindert ook de afvalkosten voor klanten. Daarnaast ontvangen klanten een certificaat dat hun bijdrage aan de circulaire economie bevestigt.

Duurzaamheid staat centraal in de verpakkingsindustrie, waar grote retailers de duurzaamheidsnormen bepalen en transparante bewijzen voor CO2-voetafdrukken eisen. Optimum Group streeft ernaar om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren door samen te werken met toeleveranciers om de emissies in de gehele productieketen te berekenen. De Optimum Green-portfolio duurzame oplossingen omvat onder meer linerless etiketten, composteerbare materialen, recyclingmogelijkheden, vermindering van materiaalgebruik, gerecyclede materialen en hernieuwbare opties. De nadruk ligt ook op het verminderen van broeikasgasemissies door dunner materiaal te gebruiken. Het einddoel is om duurzaamheid tot een alledaags aspect van de verpakkingsindustrie te maken en een duurzame toekomst dichterbij te brengen.

Tijdens Empack Mechelen, 25 en 26 oktober, zullen de Optimum Green oplossingen onder de aandacht worden gebracht.

Empack stand C.29