Lijmapplicatie-oplossingen voor e-commerce verpakkingen

Robatech, fabrikant van lijmapplicatie-oplossingen, presenteert op de E-Commerce Solutions Showcase van 15-17 maart 2022 modulaire oplossingen voor het snel aanbrengen van silicon release liners en tear strips, evenals het betrouwbaar lijmen van on-demandverpakkingen.

Consumer Convenience

De e-commerce business is booming. Online wordt meer en meer besteld. Deze bestellingen moeten onbeschadigd bij de klant aankomen. De klant wil geen onnodig afval van te grote verpakkingen en vulmateriaal. De verpakkingen moeten daarbij eenvoudig en snel geopend kunnen worden. Ook het terugsturen moet makkelijk gaan. Gewoon dezelfde verpakking weer sluiten en opsturen. Dat is Consumer Convenience. Dit vergt voor de verpakkingen creatieve oplossingen in de vorm van tear strips, voor het openen, silicon release liners voor het (her)sluiten en on-demandverpakkingen voor dozen exact op maat van de inhoud. Er bestaan diverse methoden om dit soort verzendverpakkingen de produceren. Het gebruik van lijmapplicaties is zo’n methode.

Voordelen

Het aanbrengen van tear strips of silicon release liners met lijm heeft voordelen in kosten en productiesnelheden ten opzichte van andere methoden. Verzenddozen op maat sluiten kan met lijm snel, eenvoudig en volautomatisch gedaan worden. Het handmatig dichtmaken van zulke verpakkingen is niet meer nodig.

Tear strips lijmen

Robatech volgt een nieuwe aanpak voor het aanbrengen van drukgevoelige zelfklevende sluitingen en tear strips door PSA-lijm rechtstreeks op verzendverpakkingen aan te brengen. Eerst brengt de nieuwe Vivo 18 lijmapplicatiekop de lijm met precisie en uniformiteit op de kartonnen verpakking aan. Vervolgens brengt de applicator van een partnerbedrijf de tear strips of siliconenpapierstrip aan. Anders dan bij dubbelzijdige tape of voorgelijmde scheurstroken zijn met dit proces snelheden van 200-250 m/min mogelijk. Bovendien kunnen verpakkingsproducenten hun lijmverbruik tot 30% verminderen dankzij de geïntegreerde volumecontrole. Bij postzakken van folie wordt de lijm op de siliconen papierstrook aangebracht. Het systeem is eenvoudig te bedienen vanaf de hostmachine, remote of via een display op de smelter van het lijmapplicatiesysteem.

Virtueel interactieplatform

Op de online E-Commerce Solutions Showcase van 15-17 maart 2022 laat Robatech op een eenvoudige en compacte wijze zien hoe deze lijmapplicaties werken. Op een virtueel interactie platform zijn experts van Robatech beschikbaar om direct vragen te beantwoorden en verdere uitleg te geven. Klik hier voor aanmelding.

https://www.youtube.com/embed/HD-AUZF0ksE?feature=oembed&ab_channel=RobatechAG