Duurzame aanpassing op Vitop kraan van Smurfit Kappa

Smurfit Kappa heeft in de taps die gebruikt worden op haar Bag-in-Box producten een wijziging aangebracht. De Vitop Natural is nu vrij van carbon black pigment. Het resultaat is een doorschijnende behuizing, waardoor de taps gemakkelijk te recyclen zijn.

Omdat het carbon black pigment niet altijd wordt gedetecteerd door de optische sorteer-nabij-infrarood (NIR) scanners die door veel recyclingfaciliteiten worden gebruikt, kan het worden geclassificeerd als een ongewenst onderdeel en kan het gerecycled plastic ook een onaantrekkelijke grijze kleur geven.

Smurfit Kappa heeft een duurzame wijziging doorgevoerd op de Vitop-kranen voor haar Bag-in-Box-zakken.
Smurfit Kappa heeft een duurzame wijziging doorgevoerd op de Vitop-kranen voor haar Bag-in-Box-zakken.

‘Het overschakelen van carbon black Vitop taps op onze Bag-in-Box-zakken naar Vitop Natural verbetert onze interne duurzaamheidsdoelstellingen. Door het aantal batchorders te beperken, hebben we ons productieproces aanzienlijk geoptimaliseerd, wat heeft geresulteerd in een lager afvalpercentage’, verklaart Dominique Gessat, General Manager van Smurfit Kappa Bag-in-Box France.

Biobased materiaal

Vitop Natural, dat op verzoek ook uit biobased materialen kan worden geproduceerd, is sinds de lancering goed ontvangen. Het is ook verkrijgbaar in een compacte versie met een lager plastic gewicht, claimt de producent.