Mondi stapt over op release liners van gecertificeerd papier

Mondi stapt over op gecertificeerd basispapier voor zijn volledige portfolio van op pergamijn gebaseerde release liners. De nieuwe producten zijn gemaakt met FSC- of PEFC-gecertificeerd papier om verantwoorde inkoop te garanderen en een duurzame oplossing te bieden voor etiketten en tapes.

Glassine release liners worden voornamelijk gebruikt voor etiketten, tapes en medische toepassingen. Door over te stappen op gecertificeerd basispapier, verbetert Mondi de traceerbaarheid door samen te werken met partners die bossen verantwoord beheren in overeenstemming met haar streven om ontbossing in de bossen en toeleveringsketen te voorkomen. Deze laatste stap naar gecertificeerd papier op basis van pergamijn is een volgende stap in Mondi’s toewijding aan verantwoorde inkoop en transparantie van de toeleveringsketen.

EcoSolutions

Mondi’s nauwe samenwerking met partners, ook wel bekend als de EcoSolutions-aanpak, betekent dat Mondi de juiste vragen zal blijven stellen en de meest duurzame verpakkingsoplossingen zal ontwikkelen om klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Mondi werkt al samen met een aantal certificeringsinstanties om de beschikbaarheid van gecertificeerde houtvezels in haar belangrijkste houtinkoopmarkten in Europa te helpen vergroten.

Alle pulp- en papierfabrieken van Mondi zijn PEFC- of FSC-gecertificeerd, 100% van haar eigen bossen is gecertificeerd en 76% van extern hout en 100% van pulp afkomstig van gecertificeerde bronnen.

De nieuwe producten zijn gemaakt met FSC- of PEFC-gecertificeerd papier om verantwoorde inkoop te garanderen.