NIEUWE DOZENSLUITER BOIX EUROPE

Boix heeft een nieuwe dozensluitmachine is het assortiment.

De Boix HAT dozensluitmachine is een volautomatische dozensluiter die niet-seriematige golfkartonnen trays voorziet van een deksel en deze stevig sluit door middel van verlijming. De machine doet zijn werk volledig automatisch, dus er is geen operator nodig. Door de inzet van een kwalitatief hoogwaardige dozensluitmachine is het mogelijk om veel tijd en geld te besparen tijdens het verpakkingsproces.

Bovendien zijn de verpakkingen en producten optimaal beschermd tijdens het transport. De Boix HAT dozensluiter kan worden ingezet in een productielijn, waarbij ononderbroken dozen met variabele hoogtes automatisch afgesloten dienen te worden. De machine herkent automatisch de hoogte van de trays en heeft variabele snelheden. Dankzij een productiesnelheid van maximaal 1.200 deksels per uur is het mogelijk om de productiviteit van een verpakkingslijn sterk op te voeren en met een benodigd vloeroppervlak van slechts drie palletplaatsen is de Boix HAT dozensluitmachine zeer compact te noemen.

Om te kunnen voldoen aan het hoogste niveau van voedselveiligheid, heeft een Frans kippenbedrijf onlangs twee Boix HAT dozensluitmachines aangeschaft. Dankzij een op maat gemaakte configuratie kunnen de twee achter elkaar geplaatste HAT machines dozen met variabele bodemformaten en variabele hoogtes verwerken. Het vleesverwerkende bedrijf koos voor de volautomatische dekselmachine, zodat het vleesproduct in de kartonnen verpakking volledig kan worden afgesloten. Als het gaat om wettelijke eisen voor het garanderen van de voedselveiligheid, loopt het Franse kippenbedrijf nu voorop.