SAMENWERKING SK EN MITSUBISHI HITEC PAPER

Als onderdeel van het lopende Better Planet initiatief heeft Smurfit Kappa samengewerkt met Mitsubishi HiTec Paper voor het creëren van een nieuw type innovatieve en recycle- bare voedselveilige verpakking.

De buitenkant van de op karton-gebaseerde verpakking is gemaakt van Smurfit Kappa’s MB12 verpakkingsoplossing met een ingebouwde adsorptie-technologie die beschermt tegen aroma’s en mogelijke migratie van stoffen. De binnenste verpakking bevat het Barricote barrière papier van Mitsubishi HiTec Paper. Het biedt bescherming tegen vocht en vet en heeft eigenschappen voor warmte-afdichting.

Recyclebare verpakkingsoplossing

Deze oplossing demonstreert volgens de papierfabrikant de mogelijkheid om functionele op karton-gebaseerde verpakkingen te produceren die volledig recyclebaar zijn door het geoptimaliseerde gebruik van hernieuwbare grondstoffen in de barrière.

Eerste afnemer

Hobako, een Zwitserse producent van chocoladeproducten, was samen met Schelling, zijn Zwitserse verpakkingsleverancier, de eerste die de nieuwe op karton gebaseerde verpakkingsoplossing gebruikt. Aldus Mitsubishi.

The new fibre-based packaging solution from Smurfit Kappa and Mitsubishi HiTec Paper