SIDE-EVENT FSC BELGIË OP EMPACK

FSC België organiseert op verpakkingsbeurs Empack in Mechelen (23 en 24 oktober) een side-event rond “FSC gecertificeerde alternatieven voor single-use kunststof verpakkingen”.

FSC wil met het side-event naar eigen zeggen een update geven van de “single-use plastics”-richtlijn van de Europese Commissie. Die richtlijn verbiedt tegen 2021 het gebruik van bepaalde plastic wegwerpproducten waarvoor alternatieven bestaan. Er komen eveneens maatregelen om het gebruik van de meest weggegooide plastic producten terug te dringen, het recyclen te bevorderen en het gebruik van gerecycled materiaal te vergroten.

“Forest-based” verpakkingen

Materialen gemaakt uit natuurlijke, hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen worden steeds vaker gebruikt, waaronder ook “forest-based” verpakkingen (papier, karton en hout). Van belang is uiteraard dat deze biobased grondstoffen op duurzame wijze geoogst worden, waarbij het FSC-keurmerk voor hout en afgeleide producten, zoals papier en karton, een dergelijke garantie biedt.

Op het Empack-evenement zal een diversiteit aan producten voor diverse toepassingen onder de aandacht worden gebracht, informeert de organisatie.

Het volledige programma is hier te downloaden.

www.fsc.be