TWEE MAAL PRIJS VOOR VAN GENECHTEN

Van Genechten Packaging (VGP) in Turnhout is twee keer bekroond voor haar duurzame en innovatieve verpakkingen bij de European Carton Excellence Awards dit jaar.

De European Carton Excellence Award is een Europese industrie award voor verpakkingsoplossingen van vouwkarton. In verschillende categorieën presenteren merken en hun verpakkingspartners jaarlijks hun meest innovatieve, “best of” oplossingen aan een jury die niet alleen de look-and-feel beoordeelt, maar naar de doos kijkt als geheel. Volgens de jury zou slim ontwerp en uitvoering op veel niveaus moeten werken: logistiek en efficiency, houdbaarheid, merk-impact, printen en vouwtechnieken, bruikbaarheid, functionaliteit en duurzaamheid.

Save the Planet Award: BalloonGrip

Voor de tweede keer op rij heeft VGP de Save the Planet Award gewonnen, dit keer met BalloonGrip voor B-Loony. BalloonGrip is een 100% eco-vriendelijke ballonhouder van papieren vezelplaat.

Platinum Award: Champagne Devaux Cuvée “D”

Voor Champagne Devaux heeft VGP een generieke premium doos gecreëerd die past bij het variërende assortiment in de Cuvée-collectie.

Het kleine, extra bodemelement dat gemakkelijk kan worden bevestigd aan het karton, geeft de doos een unieke premium upgrade en zorgt ervoor dat de doos eenvoudig kan worden aangepast aan de wisselende inhoud. De combinatie van soft-touch vernis met glossy elementen en microstructuren creëert het bijpassende gevoel, aldus het bedrijf.

www.vangenechten.com

www.procarton.com/awards/carton-excellence-award/2019/

Van Genechten Packaging: BalloonGrip
Van Genechten Packaging: Champagne Devaux Cuvée"D"