Tallpack: ‘Kleinere ecologische voetafdruk, zelfde palletstabiliteit’

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar manieren om hun bedrijfsprocessen groener te maken. Tallpack merkt dat de vraag naar bio-based en duurzame materialen voor tertiaire verpakkingen de laatste jaren steeds meer toeneemt.

Tallpack breidt nu het ruime aanbod groene alternatieven uit met de duurzame Tallstretch PCR-30 wikkelfolie. Deze bio-based rekfolie bestaat minimaal uit 30% post consumer recyclaat (pcr). Het materiaal heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteiten als gewone wikkelfolie: een grote rekbaarheid, hoge doorsteekweerstand en goede kleefeigenschappen. Omdat de folie zonder PIB is gemaakt, is het zelf ook weer eenvoudig te recyclen. Tallstretch PCR-30 folie is beschikbaar als machine- en handfolie, in een transparante en extra-transparante uitvoering.

Pallet Stabiliteitstest

Ook de vraag naar een vermindering van het materiaalverbruik, zonder in te leveren op de palletstabiliteit, komt vaker naar voren. In samenwerking met de Universiteit van Leuven heeft Tallpack de Pallet Stabiliteitstest ontwikkeld. Daarmee kan eenvoudig berekend worden hoeveel wikkelingen nodig zijn voor een gewenste palletstabiliteit. Bij gebruik van Tallstretch folie, dat een voorrek heeft tot 400% (1 meter wordt 4 meter), is een aanzienlijke vermindering van het foliegebruik mogelijk. Om de palletlading te testen maakt Tallpack gebruik van geavanceerde hard- en software. Hiermee wordt inzichtelijk gemaakt hoe de opbouw van kracht op de palletlading tijdens en na de omwikkeling is. Op basis hiervan wordt advies uitgebracht over optimale wikkelpatronen en materiaalgebruik. Het verpakkingsbedrijf is met stand 2320 vertegenwoordigd tijdens Empack Gent op 14 en 15 september en nodigt bezoekers uit om langs te komen voor meer informatie over de Pallet Stabiliteitstest.