Handige beker

ButterflyCup is een innovatieve papieren vouwbare on-the-go beker zonder plastic deksel. Het concept werd bedacht door Hanpak, een Ierse onderneming aan wie drie wereldwijde octrooien zijn verleend.

Hanpak heeft de krachten gebundeld met Cup Concepts International en Kailai Packaging. Kailai is actief als fabrikant en leverancier van papieren wegwerp food- en drankverpakkingsproducten. Cup Concepts International is een in Hong Kong gevestigd bedrijf die zich toelegt op de wereldwijde marketing en verkoop van de ButterflyCup.

Milieu

‘De papieren beker maakt het gebruik van kunststof deksels overbodig, waardoor de kans op druppelen, lekken en gespetter afneemt.’ Aan het woord is Raymond Suskin, global marketing bij Cup Concepts. ‘Omdat deksels voor bekers wereldwijd staan voor meer dan 100 ton aan kunststof afval per dag, is deze beker aanzienlijk minder belastend voor het milieu. Een verdere vermindering van de CO2-uitstoot wordt bewerkstelligd door het verminderen van logistiek, transport en afval-verwijderingseisen’, vervolgt Suskin.

Cup Concepts zal op korte termijn een variant van de ButterflyCup presenteren voorzien van een volledig biologisch afbreekbare coating.

http://cupconcepts.com