VOCHTBESTENDIGE PAPIEREN ZAK VOOR AGF

Van der Windt Verpakking introduceert een papieren zak voor landbouw- en sierteeltproducten. Dankzij de hoogwaardige eigenschappen van het papier blijven de verpakte producten in conditie, met volgens de leverancier minder uitval (verspilling) als gevolg.

De zakken zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en na gebruik volledig recyclebaar. Het speciaal ontwikkelde papier is natsterk. Dit betekent dat het materiaal vochtbestendig is, maar niet absorberend. Hierdoor wordt er nauwelijks vocht aan het verpakte product onttrokken, wat uitdroging voorkomt. Daarnaast is papier een van natuurlijk ademend materiaal. Een must om de geoogste kwaliteit van de versproducten te handhaven.
De zak is voorzien van een kijkvenster door middel van grote perforaties in een rozetvorm, zodat consumenten de producten goed kunnen zien. Verder heeft het papier een hoge scheurweerstand.

FSC
De zakken zijn FSC-gecertificeerd en gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. Een spotcoating maakt het mogelijk om papier te sealen. Het aandeel van de coating is dusdanig laag ( <5%), dat dit oplost tijdens het recyclingproces van papier. CartoPaper is daarom goedgekeurd als mono-materiaal en mag na gebruik gewoon bij het oud-papier.
De verpakking is geschikt voor volautomatische horizontale en verticale vorm-vul- en sluitmachines. De verpakking is verkrijgbaar in een vulgewicht tot maximaal 2,5 kilo.

www.vanderwindt.com